Obiščite našo prodajalno prodaja bambusa Sporočite nam vaše želje Kontaktiraj Bambusarijo Pridružite se nam! Bambusarija na Facebooku
Prvi bambus center v Sloveniji
Nahajate se: Bambus Bambus na vrtu


Gojenje bambusa

Ideja o gojenju bambusa zaneti zanimanje in hkrati strah v vrtičkarjih. Vsi smo že slišali o podivjanem bambusu, ki ga je nemogoče zaustaviti pri rasti (nekatere vrste rastejo tudi do 60 cm na dan, je pa vse odvisno od vrste, okolja, namočenosti itd.).
Pogosto slišimo zgodbe o vrtnarjih, ki nimajo dovolj znanja o bambusu in ponavadi prodajajo zgolj najbolj komercialne vrste bambusa, katere lahko hitro vzgojijo in hitro prodajo. Te vrste so tudi najbolj vsiljive in samosvoje.

Vendar na bambus ne smemo gledati s strahom.
Ob pravilni zasaditvi in vzgoji se lahko ognemo vseh problemov. Lepota bambusa in vzdušje, ki ga pričara na vrtu pa poplača ves trud.
Smo pa tudi videli že veliko revij, v katerih so slike čudovitih bambusov, od zlatih, črtastih do črnih, enostavno vemo, da bi ti lahko čudovito polepšali naš vrt. Pa se trud izplača?
Najprej, zakaj sploh govorimo o nekontroliranem porastu zasajenega bambusa. Neavtohtone rastline se lahko obnašajo precej nepredvidljivo, odvisno od klime, pogojev in skrbi zanje.

V Bambusariji prodajamo specifične vrste bambusa, za katere vemo, da so za naše okolje primerne in vam tudi svetujemo kako ga gojiti.

Merilec vlage
 

Delovni čas:

Pon-pet od 9-15 ure

Če nas želite obiskati izven delovnega časa, vas prosimo za predhodno najavo (vsaj 1 dan prej):

tel. 040 737 694
Email: info@bambusarija.com

Kontaktne informacije:
Klemen Zupan
Spletna stran: bambusarija.com
Naslov: PE, Juhartova 24
3311 Šempeter, Slovenija

Bambusarija s.p.

Telefon: 040 737 694
Faks: 03 7000 051
Email: info@bambusarija.com

Bambusarija 2010;
izdelava spletnih strani: arhit.