Obiščite našo prodajalno prodaja bambusa Sporočite nam vaše želje Kontaktiraj Bambusarijo Pridružite se nam! Bambusarija na Facebooku
Prvi bambus center v Sloveniji
Nahajate se: Bambus Bambus po svetu


Bambus po svetu

Bambus je razširjen po vsem svetu razen v Evropi in na polih. Bambus najdemo skorajda povsod, od visokih, hladnih gora pa vse do vročih, tropskih predelov. Pojavljajo se preko celotne vzhodne Azije od 50 stopinj severne geografske širine pa vse do severne Avstralije, razširi se še zahodneje preko Indije in Himalaje.  Pojavljajo se tudi v Podsaharski Afriki ter v Ameriki od Srednje Amerike do Argentine in Čil, toda nikjer ne presežejo 47 stopinj južnega geografskega pola.

Zaradi svoje izjemne velikosti so najbolj zanimivi "oleseneli" bambusi, ki v Aziji zrastejo tudi do 40m. Ni za lase privlečeno dejstvo, da so bambusi najhitreje rastoče rastline, da lahko določene vrste na dan zrasejo kar več kot 1m.

Trenutni svetovni rekord pripada vrsti Phyllostachys edulis, ki je v 24 urah zrasel kar 121cm.

Bambus pri nas

Celinska Evropa nima avtohtonih vrst bambusa, se pa v zadnjem času povečuje povpraševanje po zasejanju teh rastlin na vrtove in terase.
V Bambusariji smo vam pripravili široko ponudbo najrazličnejših bambusov, da bi ta rastlina lahko postala okras tudi vapega vrta ali terase. Vse kupljene rastline vam tudi dostavimo, omejimo in zasadimo.

 
Kontaktne informacije:
Klemen Zupan
Spletna stran: bambusarija.com
Naslov: PE, Juhartova 24
3311 Šempeter, Slovenija

Bambusarija s.p.

Telefon: 040 737 694
Faks: 03 7000 051
Email: info@bambusarija.com

Bambusarija 2010;
izdelava spletnih strani: arhit.