Obiščite našo prodajalno prodaja bambusa Sporočite nam vaše želje Kontaktiraj Bambusarijo Pridružite se nam! Bambusarija na Facebooku
Prvi bambus center v Sloveniji
Nahajate se: Bambus Rastlina bambus


Rastlina bambus

Kaj je bambus?

Bambus, z izjemo nekaterih vrst, uvrščamo v skupino trajnih zimzelenih rastlin, ki spadajo v družino pravih trav Poaceae. Nadalje se uvršča v podskupino Bambusoideae, plemena Bambuseae. Med največje člane družine te trave uvrščamo Giant Bamboo. Je najhitreje rastoča rastlina na svetu, ki lahko zraste tudi do 60 cm na dan. Vendar pa je ta rast močno odvisna od podnebnih razmer ter vrste tal v katerih rastlina uspeva.Je vrsta trave. Po velikosti je lahko zelo različen, od nekaj centimetrov do nekaj metrov, raste pa lahko tudi do 60 centimetrov na dan.

Bambus je ena najkoristnejših rastlin na tem planetu. Uporabljamo ga za prehrano, industrijske materiale za grajenje hiš, krmo za živali, okras, oblačila, celo kolesa izdelujejo že iz njegovega izredno trpežnega lesa. Najbolj je prepoznaven po spojih med praznimi deli stebla.

Ko sadite bambus, je precej pomembno, da že takoj na začetku določite neko mejo oz. pregrado, da se slučajno res ne bo podivjano razrasel.

 
Kontaktne informacije:
Klemen Zupan
Spletna stran: bambusarija.com
Naslov: PE, Juhartova 24
3311 Šempeter, Slovenija

Bambusarija s.p.

Telefon: 040 737 694
Faks: 03 7000 051
Email: info@bambusarija.com

Bambusarija 2010;
izdelava spletnih strani: arhit.