Obiščite našo prodajalno prodaja bambusa Sporočite nam vaše želje Kontaktiraj Bambusarijo Pridružite se nam! Bambusarija na Facebooku
Prvi bambus center v Sloveniji
Nahajate se: Bambus


Pokličite nas na 040 737 694!

 

Dobrodošli!

Za vas smo pripravili široko ponudbo najrazličnejših bambusov ter pripomočkov za gojenje bambusa in drugih rastlin. Na naših straneh lahko najdete veliko koristnih informacij o bambusu ter njegovi vzgoji. Če želite, da ta izjemna rastlina postane okras tudi vašega vrta ali terase, si oglejte našo ponudbo ter nam sporočite vaše želje!

Želimo vam prijetno brskanje po naših straneh!

Vaša Bambusarija.

Hortenzije - NOVO


  • Hydrangea aspera 'Kawakami'
  • Hydrangea aspera 'Mauvette'
  • Hydrangea aspera 'Villosa'
  • Hydrangea heteromalla 'Nepal Beauty'
  • Hydrangea panic. 'Wim's Red'
  • Hydrangea querc. 'Burgundy'
  • Hydrangea querc. 'Icecrystal'
  • Hydrangea querc. 'Snow Queen

 

Novo v ponudbi:
Na voljo različne sorte hortenzij!

Bambus

bambus rastline

Bambus postaja vedno bolj priljubljen v slovenskih vrtovih. Spada med ene najbolj uporabnih rastlin na svetu. Predstavlja moč, vzdržljivost in odpornost. Bambus je tako odlična izbira za ljudi, katerim ne uspeva vzgoja ratlin, kajti raste izredno hitro in ne potrebuje veliko pozornosti.

Po kitajskem iročilu bambus simbolizira modrost, prilagodljivost in služi kot zaščitnik v težkih časih. Obstaja več kot 70 rodov bambusa, ki se delijo v približno 1000 vrst. Bambus je trajnica, ki spada v družino trav. Za rastlino bambus je značilno njeno votlo deblo, in močni podolgovati listi.

Ali ste vedeli?

Rastline na vrtu in domu imajo zelo pomembno vlogo, kajti nosijo zelo pozitivno energijo. Zaradi tega  jih moramo negovati in skrbeti za njih, saj v nasprotnem primeru oveneli in odmrli deli rastline delujejo negativno. Bambus je na vzhodu simboliziran v različnih oblikah, najpogosteje pa predstavlja simbol moči, prilagodljivosti, večnega mladosti in zdravja.

Po kitajski filozofiji Feng Shui obstajajo rastline, ki vplivajo zelo pozitivno na življenjski prostor. Ena od teh je prav bambus. Bambus je simbol vitalnosti in dobrega zdravja. Prinaša pozitiven či  v vaš dom. Prinaša srečo in bogastvo tistim, ki ga posadijo na vrt ali ga imajo v stanovanju. Priporočljivo je ga namestiti v pisarno, delovni prostor ali pa blizu mesta kjer hranite svoj denar.

 

Delovni čas:

Pon-pet od 9-15 ure

Če nas želite obiskati izven delovnega časa, vas prosimo za predhodno najavo (vsaj 1 dan prej):

tel. 040 737 694
Email: info@bambusarija.com

Kontaktne informacije:
Klemen Zupan
Spletna stran: bambusarija.com
Naslov: PE, Juhartova 24
3311 Šempeter, Slovenija

Bambusarija s.p.

Telefon: 040 737 694
Faks: 03 7000 051
Email: info@bambusarija.com

Bambusarija 2010;
izdelava spletnih strani: arhit.