Obiščite našo prodajalno prodaja bambusa Sporočite nam vaše želje Kontaktiraj Bambusarijo Pridružite se nam! Bambusarija na Facebooku
Prvi bambus center v Sloveniji
Nahajate se: Bambus Pogosta vprašanja


Kaj je Clumping Bamboo?

Clumping Bamboo odlikuje njegova "nežna rast" ti bambusi poganjajo navpične koreninske poganjke, njihova stebla so bistveno bolj gosta ampak precej bolj nežne forme. Nikoli ne dosegajo višin višjih od 5m, v širino pa se rrazraščajo le nekaj cm letno, rastlina ne potrebuje omejevanja. Vse poganjke ki poženejo preko zastavljene površine, z lahkoto odstanite z lopato ali motiko. Večina takih bambusov je tropskih, a nekaj je tudi takih, ki lahko preživijo na dokaj mrzlih območjih (do -30).

Kaj je Running Bamboo?

Pred tem nas vsi vrtnarji ssvarijo. Ta vrsta bambusa namreč poganja  močne vodoravne koreninske poganjke in lahko zaraste večje območje. Seveda so vse take rastline povezane med seboj kakor ena, kar pomeni, da jih je  zelo težko dokončno izkoreniniti. Vseenio korenika, glavna korenina zraste le do globine okoli 50 centimetrov, razrast pa je mogoče preprečiti z omejevalcem korenin. Beton pri omejevanju na dolgi rok ni uporaben, kajti vsebuje cement, ki je higroskopičen s tem pa v majhnih razpokah, ki nastanejo čez zimo ustvarja ugodno okolje za mlade koreniske vršičke. Omejimo ga lahko z bakrom ali INOX-em, ki pa sta zelo dragi rešitvi. Cenejša  alternativa je plastika, ki se vertikalno vkoplje okoli rastline, velikost omejene površine je lahko poljubna, plastike pri nameščanju ne smete poškodovati, saj lahko to omogoči razrast bambusa. Večina zimsko trdnih  bambusov je invazivne narave.

 
Kontaktne informacije:
Klemen Zupan
Spletna stran: bambusarija.com
Naslov: PE, Juhartova 24
3311 Šempeter, Slovenija

Bambusarija s.p.

Telefon: 040 737 694
Faks: 03 7000 051
Email: info@bambusarija.com

Bambusarija 2010;
izdelava spletnih strani: arhit.