Obiščite našo prodajalno prodaja bambusa Sporočite nam vaše želje Kontaktiraj Bambusarijo Pridružite se nam! Bambusarija na Facebooku
Prvi bambus center v Sloveniji
Nahajate se: Bambus Zasajanje z glinenim granulatom Seramis®


Zasajanje z glinenim granulatom Seramis®

Predstavitev:

V nadaljevanju vam, korak za korakom, predstavljamo zasajanje rastline z glinenim granulatom Seramis®.

Na mizico smo si pripravili posodi, v kateri bomo presadili rastlini in zadostno količino glinenega granulata.

Za zasajanje z glinenim granulatom smo namenoma izbrali rastlini v slabšem stanju, ki smo ju predhodno izsušili in izpostavili prekomernemu mrazu. Nadzemeljski del rastline smo obrezali, da bo rastlina z rastjo pridobila enakomerno obliko.

Kljub slabemu izgledu nadzemeljskega dela rastline je koreninski sistem rastline nepoškodovan.

Na dno posode nasujemo poljubno količino glinenega granulata, da dobimo primerno višino rastline glede na posodo v katero zasajamo. Pri zasjanju z glinenim granulatom ne potrebujemo drenaže.

Rastlino postavimo na sredino posode, tako da je na vseh straneh enakomerno odmaknjena od roba.

Glineni granulat enakomerno razporedimo okoli rastline. Rastlino prekrijemo tudi z vrha.

Rastlini po končanem zasajanju zalijemo z vodo, ki smo ji dodali gnojilo Seramis®. Gnojila Seramis® vsebujejo učinkovit sistem, ki omogoča natančno odmero količine gnojila, potrebnega za določeno količino vode. V posodo zapiknemo tudi merilec vlage Seramis®, ki nam bo pomagal pri pravilni skrbi za rastlino.Merilec vlage bo v 14-ih urah posrkal potrebno količino vlage iz substrata in takrat se bo barva sredinske črtice na merilcu vlage spremenila iz rdeče v modro. Rastlina bo potrebovala ponovno zalivanje, ko se bo barva na merilcu vlage spremenila nazaj v rdečo.

Seramis® je sterilen substrat, ki se ne praši, iz njega ne prihajajo razne ličinke in mušice, koreninam zagotavlja optimalno zračnost. Zaradi mikropor, granule vsrkajo veliko več vode, kot enaka prostorninska enota zemlje, koreninam pa vodo oddajajo, ko jo le-te potrebujejo.

S Seramis® glinenim granulatom, bodo vaše rastline in njihove korenine "živele" v čistem okolju, zalivali pa jih boste samo 1x mesečno.

 

Le sočasna uporaba vseh treh komponent, glinenega granulata Seramis®, gnojila Seramis® in merlica vlage Seramis® zagotavlja optimalno rast rastline in njen razvoj.

 
Kontaktne informacije:
Klemen Zupan
Spletna stran: bambusarija.com
Naslov: PE, Juhartova 24
3311 Šempeter, Slovenija

Bambusarija s.p.

Telefon: 040 737 694
Faks: 03 7000 051
Email: info@bambusarija.com